تبلیغات
▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ▉ ▊ نی نی وبلاگ آموزشی نوزادان - توصیه های مراقبت از نوزادان و کودکان در منزل

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ▉ ▊ نی نی وبلاگ آموزشی نوزادان

با سلام ... ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ▉ ▊ نی نی وبلاگ آموزشی نوزادان کانال تلگرام نی نی وبلاگ آموزشی نوزاد telegram.me/ehsanbaby.

1– نوزاد از بدو تولد تا شش ماهگی بطور انحصاری از شیر مادر تغذیه شود . شیر در روزهای اول کم است که آغوز نامیده میشود و برای نوزاد کافی است . به تدریج که نیاز نوزاد بیشتر می شود مقدار شیر هم زیادتر می شود .
2 – از آب جوشیده ، آب قند و گلوکز ، شیشه و پستانک استفاده نشود .
3 – شیردهی بر اساس میل و نیاز نوزاد در شرایط مناسب باشد .
4 – قبل از هر شیردهی دستهای خود را بشویید .

5 – 15 تا 20 دقیقه بعد از شیر خوردن آروغ نوزاد را بگیرید . در صورتیکه نوزاد زیر سینه به خواب برود احتیاج به بیدار کردن و گرفتن آروغ ندارد ، او را به روی پهلوی راست بخوابانید که در صورت استفراغ، شیر به ریه برنگردد و از عوارض آن جلوگیری شود ، مدتی که گذشت او را به روی پهلوی چپ بخوابانید.

 6 – جهت جلوگیری از ترک و زخم سینه در موقع شیردهی تمامی هاله سینه ( قسمت قهوه ای رنگ) داخل دهان نوزاد باشد یعنی چانه نوزاد روی سینه مادر باشد و پس از پایان شیردهی در صورت زخم بودن سینه مقداری از شیر خود را به سینه بمالید.

7 – از قرار دادن نوزاد در نزدیکی پنجره و بخاری اجتناب شود .
8 – از گرم نگه داشتن بیش از حد نوزاد با لباس خودداری شود و لباس طوری پوشانیده شود که نوزاد عرق نکند . بهترین دمای بدن نوزاد در زیر بغل 36.5 می باشد. بهترین دمای اطاق برای نوزاد 24 الی 25 درجه وبهترین درجه رطوبت 40 الی 45  می باشد . دمای اطاق برای نوزاد زیر دو کیلوگرم 26 الی 27 درجه می باشد.

9 – از تشک و کیسه خواب پشم شیشه(الیاف صنعتی) بعلت گرم کردن بیش از حد نوزاد و حساسیت زا بودن کمتر استفاده شود .
10– از گذاشتن بالش زیر سر نوزاد و شیرخوار خودداری شود .

11– در اطاق و هوای مناسب نوزاد احتیاج به کلاه و جوراب و لباس سراسری ندارد .
12– تا زمانیکه بند ناف وجود دارد از حمام کردن نوزاد خودداری کنید . بعد از افتادن بند ناف، نوزادهفته ای دو بار در اطاق  حمام شود . در صورت استفاده از حمام درب حمام نیمه باز باشد تا از گرمازدگی نوزاد جلوگیری شود.

13– هیچ نوع ماده ضد عفونی کننده از قبیل الکل سفید ، بتادین و ....برای ناف استفاده نشود و از قرار دادن ناف درون پوشک خودداری کنید و از ناف بند استفاده نشده و با آب خیس نشود.

14– اطاق نوزاد بایستی روشن باشد ولی استفاده از نور آفتاب مستقیم مضر است.

15– به منظور سلامتی نوزادان و شیرخواران از دود کردن اسپند،استفاده از پودرهای آرایشی،عطر،ادکلن،سیگاروگلهای معطرمخصوصا"گل مریم اجتناب فرمائید.

16– بزاق شیرخواران از 3 ماهگی جاری میشودوحدودا"یکسالگی میتوانند آب دهان را قورت دهند.
17– عطسه و گرفتگی بینی در روزهای اول طبیعی است و علامت سرماخوردگی نیست . مدفوع نوزادی که شیر مادر می خورد آبکی و بلغمی و تعداد دفعات آن نسبتاً زیاد است ( شبیه مدفوع اسهالی ) ولی چنانچه حال عمومی نوزاد خوب و وزن گیری مناسب باشد اسهال نمی باشد .

18– جهت جلوگیری از خشکی و سوختگی پوست بدن از روغن بادام شیرین یا وازلین استفاده شود و به هیچ عنوان از پودر استفاده نشود .
19– برای تمیز کردن بینی نوزاد از یک قطره کلرور سدیم ( آب نمک ) استفاده شود و موقع ریختن قطره نوزاد به پهلو خوابانده شود .
20– در هنگام پریدن شیر در حلق نوزاد آرامش خود را حفظ کرده و یک تا دو ضربه به کف پای نوزاد زده تا گریه کند و شیر از دهان نوزاد خارج شود .
21– هر چه نوزاد ملاقاتی کمتر داشته باشد سالمتر است خصوصا" افرادی که سرفه و عطسه میکنند ، سیگاری هستند یا راهنمائی نادرست می کنند .

22 – اگر نوزاد در روزهای 3 و 4 تولد زرد شد حتماً به پزشک مراجعه کنید .
23 – مادران شیرده از خوردن بیش از دو لیوان شیر در روز ، پیاز ، سیر ، شکلات ، کاکائو ، نسکافه ، خیار سبز و خیار شور خودداری کنند .

توجه :
الف) ازمصرف شربت های مولتی ویتامین گران قیمت برای شیرخواران و اطفال به علت هزینه زیاد و ارزش درمانی کم اجتناب شود .
ب) به شیرخواران زیر یکسال عسل – سفیده تخم مرغ – غذای ترش – شیرین و ادویه دار و شیر پاستوریزه داده نشود .

پ) استفاده از لاک به علت داشتن سرب و ارسنیک وپاک کردن آن با استن که در تماس با پوست جذب میشودبرای اطفال مضر میباشد.

ت) به منظور وزن گیری بهتر اطفال و شیر خواران از دادن موز – خیار سبز – چای بیسکوئیت – پفک - چیپس - شکلات – آدامس – آجیل – پسته – هویج اصفهان(به علت آبیاری با آب زاینده رود) – سوسیس – کالباس – نوشابه – ساندیس – شیر کاکائو – بستنی – یخمک – لواشک و مشابه آن خودداری شود .

ث) غذای توصیه شده برای کودکان دو سال به بالا شیر نصف لیوان روزی دو تا سه مرتبه  – میوه روزی یک مرتبه – یک روز در میان یک عدد تخم مرغ – غذای سفره ( روزانه ) ، در صورتیکه یک مرتبه غذای پختنی باشد برای دفعه بعد نگهداری شود – عصرانه نان ، پنیر ، گردو ،کره و مربا و امثال آن.





طبقه بندی: دانستنی های نوزاد،

[ دوشنبه 12 اردیبهشت 1390 ] [ 05:16 ب.ظ ] [ ]

[ نظرات() ]


مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه